Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Burun Estetiğinde Merak Edilenler

Burun Estetiği

Ülkemizde de tüm dünyada olduğu gibi görsel açıdan bozukluk veya sağlık nedeni birçok kişi bıçak altına yatmaktadır. Bunlardan en sık şekilde tercih edilen estetik ameliyatlarından bir tanesi de şüphesiz burun estetikleridir. Burun estetiğinin tıp dünyasındaki adı ise rinoplastidir. Rinoplasti var olan burun şeklinizi yeni ve yüz formunuza en uygun hale getirerek düzeltildiği burun estetiği operasyonudur. Burun estetiğinde önemli olan yüz şekline yakışan burunu yapabilmek ve aynı zamanda kişinin sağlığı açısından en uygun olan burunu şekillendirmektir. Rinoplasti ameliyatlarında, burun ister küçültülür, istenirse de büyültülebilmektedir. Aynı zamanda dudak ile burun arasındaki mesafenin de ayarlandığı ve burun ucunun da düzeltildiği birçok ameliyat yapılabilmektedir.

Burun  Estetiği için Doktor Seçimi

Ameliyatı yapacak doktor öncelikle ameliyat için burun içinde bulunan kıkırdak ve kemiğe hangi yollardan ulaşacağını saptar ve ona uygun bir yöntem uygulayarak devam eder estetik operasyonuna. Doktorlar genel olarak operasyon sonrasında iz olmaması için kesikleri daha çok burun içerisinde yapmaya çalışırlar. Doktor burunun yapısına göre, kemik veya kıkırdak çıkarabilir veya hastanın vücudunun uygun olan kısmından burun içerisine dolgu yapabilmektedir. Bu tamamen doktorun burunu gördükten sonra karar verip uyguladığı bir yöntemdir. Ameliyatı yapan doktor burunu istediği gibi boşaltıp veya doldurduktan sonraki işlemi ise buruna son şeklini vermek olacaktır. Genellikle burunun yeni verilmiş şeklini desteklemek adına hastanın bir süreliğine atel takması da istenebilir.

Burun Estetiği Hakkında Merak Edilenler

Bazı durumlarda ise büyük cerrahi operasyonlara girmeden, kişinin burun yapısına göre daha küçük müdahaleler ile burun şekli de değiştirilebilmektedir. Örneğin, kişi burnunda bulunan kemerin biraz törpülenmesi ile kemerin görünümü hafifletilebilir. Aynı şekilde burun ucunda uyumsuz bir büyüklük varsa, cerrah burun ucunda bulunan kıkırdağı törpüler ve ufak bir operasyon ile istenilen değişeme de kavuşulmuş olunur. Bunun için öncelikle bir hekime başvurup, muayene olunmalı. Daha sonra doktor tarafından verilen karar ile yüzünüze yakışacak ve sağlık problemi yaşatmayacak bir sonuca ulaşmayı hedefleyecektir. Cerrahlar genel olarak hastanın en az müdahale ile istenilen sonuca en yakın hangi yöntemlerle varılır bunun çalışmasını yapmaktadırlar.