Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Burun Estetiği

Burun Estetiği

Burun Estetiği;  Revizyon burun ameliyatları daha önce estetik burun ameliyatı olmuş ve fakat istediği sonucu alamamış veya herhangi bir Komplikasyon gelişmiş hastalara yapılır. Bu ameliyatları yapmak için en az 6 ay beklemek gerekir. Bu süreyi bir yıla uzatmak daha doğru bir tercih olacaktır.
Revizyon burun ameliyatlarında, ameliyat sırasında burun içerisinde kullanılacak yeterli kıkırdak bulunamayabilir, bu yüzden hastanın kulağından veya kaburgasından kıkırdak Greft alma ihtiyacı doğabilmektedir.

Burun Estetik Ameliyat Kombinasyonları

Bazen insanlar daha büyük bir değişim isterler. Burun estetiği ameliyatı olmuşken Beraberinde farklı estetik ameliyatları da olmak isterler. Örneğin aynı seansta Liposuction veya göğüs estetiği ameliyatı istenebilir. Bu kombine ameliyatları yapacak deneyimli bir ekibe de sahibiz.

Burun Estetiği Kapalı Teknik – Açık Teknik

Kapalı teknik ile açık teknik arasındaki fark, Burnun Kolimella dediğimiz bölgesi üzerine yarım Cm’lik bir kesi yapıp, yapmama olayıdır. Genelde hastalar bu kesinin kalıcı bir ize dönmesinden endişe ederler ki böyle bir ihtimal çok çok düşüktür. Kaldı ki karşıdan bakıldığında bu bölge zaten görülmez.

Açık tekniğin kapalı tekniğe göre avantajı, Cerraha geniş bir görüş alanı verir ve cerrahın Manipulasyon yapmasına daha rahat olanak sağlar. Bu yüzden ben açık tekniği tercih ediyorum.

Burun Solunumu

Rahat bir burun solunumu, en az burnun görünümü kadar önemlidir. Çok güzel ama nefes alamayan bir burnu elbette istemezsiniz.

Burun tıkanıklığı spor performansında düşme, uyku veriminin azalması, ağzı açık uyuma ve horlama, tekrarlayan boğaz Enfeksiyonları, kronik sinüzit gibi birçok problemin ana nedenidir. Ayrıca burun tıkanıklığı düzeltilmediği takdirde , ilerleyen yaşlarda, kişide kalp problemlerine de neden olabilmektedir.

İşte bu nedenle burun ameliyatını yapacağım her hastayı, estetik açıdan değerlendirdiğim gibi, solunum fonksiyonu yönü ile de ayrıntılı bir şekilde değerlendiririm. Bu muayenelerin sonucunda bazı hastalarımızda görsel problemlere ek olarak Septum Deviasyonu (burun içindeki kemik eğriliği), Konka Büllosa (Burun içerisinde kist), Kronik sinüzit, Nasal polip (Burun eti ), Konka Hipertrofisi gibi gibi birçok yan problem tespit edilebilmektedir.  Böyle ayrıntılı bir muayene yapmak, hastamıza, hem estetik burun ameliyatını hem diğer burun içi problemlerini aynı seansta çözüme kavuşturma  şansı vermektedir.

Burun Estetiğinde Garanti İsteyenlere

Burun; yani hiçbiri diğerinin aynı olmayan Canlı bir organizma üzerinde, bir insan tarafından yapılan bir işlemden bahsediyorsanız, aynı anda garanti den bahsetmeniz imkansızdır . Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir cerrah size garanti veremez (şarlatan değilse)

Dünyada Burun estetiği ile ilgili ortalama başarı %90lar civarındadır. Yani Dünyada %10 oranında bir Revizyon gereksinimi doğmaktadır.

Kişisel kanaatım burada önemli olan şey; Doktorunuz muhtemel her türlü olumsuzlukta hastasını yalnız bırakmamalı, Ameliyata bağlı gelişen bir Komplikasyonu bizzat çözmeli veya çözmesine yardımcı olması gerekir.

Burun Estetiği İyileşme Süreci

Burun Estetiği ameliyatı bir okus- pokus olayı değildir. Canlı bir doku üzerinde çalışılır ve bu canlı doku, ameliyata fizyolojik bir cevap verir. Verilen bu doğal cevap Ödemdir, yani burunda bir miktar şişlik olur. Bu şişliğin tamamen inip burnun nihai şeklini alması 6 ila 9 ay arası sürer. Bunun anlamı şu; Bir haftanın sonunda burun ateliniz alınır. Atel alındığı andan itibaren burun eskisinden çok daha iyi görünür, ama bir miktar şiştir. Bu şişlik aylar içerisinde peyderpey azalır ve nihai şeklini alır.

Nefes alma ile ilgili iyileşme ise; Burun içi silikonlar ameliyattan 2 gün sonra çıkarılır. Silikonlar çıkınca rahat nefes almaya başlarsınız. İlk bir ay içerisinde zaman zaman içerideki iyileşme dokuları ve kabuklara bağlı olarak tıkanıklılar yaşanabilir. Bir ayın sonunda artık çok rahat nefesl alabiliyor olacaksınız.

Burnumun Nasıl Olacağını Görecekmiyim?

Bu soruya Dünyadaki tüm ötörlerin ortak cevabı ‘Hayır’dır. Hiçbir doktor size bilgisayarda resim oluşturup, işte böyle olacak diye söz veremez. Zaten pratikte yapılan  Photoshop işlemleri yan Profilden yapılır ki, birçok hastanın problemi daha çok ön profildedir. Photoshopda oluşturulan resimler iki boyutlu, doğal olmayan mekanik resimlerdir

Photoshop , sadece  fikir yürütme açısından yapılabilir. Ama bunun yerine doktorunuzun daha önce ameliyat ettiği hastaların (izni alınmışların) öncesi, sonrası resimleri size daha fazla fikir verecektir.

Sevimsiz Bir Soru Burnumu Kıracakmısınız?

Ne kadar itici bir kelime değil mi? ; kırmak. Latince deki osteotomi kelimesinin bir terim olduğu unutulup kırmak diye çevrilmiş. Belki de olması gereken kelime kemikleri şekilledirmek olmalı. Burun hacminin, önemli bir kısmının, kemik olduğu gerçeğini gözönünde bulundurursak, Kemiklere mudahale yapılmadan yapılacak bir ameliyat (tipplasti hariç) eksik bırakılmış bir ameliyattır. Elbette kemiklere yeni bir şekil verilecektir. Bunu yapmanın farklı teknikleri vardır. Her ne kadar bazı tekniklerin daha avantajlı olduğuna yönelik reklam çalışmları yapılıyorsa da bu teknıklerin birinin diğerine üstün olduğu kanıtlanamamıştır.

Burun Estetiği Doktor Seçimi

Burun estetiği ameliyatları, içerisinde birçok ayrıntıyı barındıran çok sofistike ameliyatlardır. Dolayısı ile bu ameliyatı iyi yapmak için Plastik cerrah veya KBB uzmanı olmak yeterli değildir. Cerrahın Burnun Estetik ve fonksiyonel ameliyatları ile ilgili ekstra özel eğitimler almış ve bunlar ile ilgili yüzlerce ameliyat yapış olması gerekir.

Bu bilgi ve deneyim Cerrah ın yaşı ile ilgili değil, konuya odaklanmış olması ile ilgilidir.

Burun Ameliyata Karar Veririm?

Burun, yüzün görünümünü  en çok etkileyen organdır.Burun sırtında belirgin bir kemer olması, burun ucunun düşük olması, eğiriliği, vs bu ameliyatı olmanız için bir gerekllik oluşturabilir. Çok genel bir ifade ile aynaya baktığınızda burnun görünümü sizi rahatsız ediyorsa, Estetik burun ameliyatı adayısınız demektir.

Burun estetiği ameliyatı, diğer ameliyatların aksine doktorun tek başına karar verdiği bir ameliyat değil, Hastası ile birlikte karar verdiği bir ameliyattır.