Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Rinoplasti Hakkında İlginç Gerçekler

burun-estetigi

Rinoplasti, daha basitçe burun estetiği olarak anılır. Şu ana kadar hepinizin duymuş olduğu bir plastik cerrahi işlemidir. Fakat burun estetiğinin burun şeklini ve yapısını değiştirmek ya da onarmak için yapıldığı gerçeğin haricinde bilmediğiniz ilginç gerçekler de bulunmaktadır. Burun estetiği ile ilgileniyorsanız (veya sadece merak ediyorsanız), bilmeniz gereken ilginç gerçek şu şekildedir:

İlk Rinoplasti 2000 yıl önce yapılmıştır

Sushruta samhita isimli kitapta bugün halen kullanılan rinoplasti teknikleri açıklanmıştır. MÖ 5000 civarında Hindistan’da yazılmış bir tıp kitabıdır. Teknikler, savaş sırasında kesilen ya da zarar görmüş burunların yeniden yapılandırılması için kullanıldı.

Rinoplasti, Vücudun diğer kısımlarını kullanır.

Birçok kişi rinoplasti ameliyatında burnun şeklini değiştirmek için implant kullanıldığını varsayar. Burun estetiğinde implantların kullanıldığı bazı zamanlar olsa da, vücudun diğer bölgelerinden doku veya kıkırdak almak daha yaygındır.

Rinoplasti, düşünüldüğünden çok daha yaygındır

Aslında, kozmetik cerrahinin en yaygın biçimlerinden biridir. Tüm dünyada burun estetiği ameliyatı en çok gerçekleştirilen estetik uygulamaların başında gelmektedir. Bunun nedeni ise burnun yüzde önemli bir estetik görevi olması ve küçük bir değişikliğin bile kişiyi çok güzelleştirebileceğidir. Burun estetiği ameliyatı sonrasında çoğu hasta özgüveninin arttığını ve sosyal hayatının daha iyi olduğunu söylemektedir.

Erkek ve Kadın Rinoplastisinin Tekniği Farklıdır

Bir burun estetiği ameliyatının standart olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak rinoplasti söz konusu olduğunda bunun tamamen sanat olduğunu söylemek mümkündür. Bir erkeğin burnunun açısı ve eğimi bir kadınınkinden farklıdır bu nedenle rinoplasti ameliyatının teknikleri de farklı olmak zorundadır.

Rinoplasti ameliyatı kısa sürer

İster inanın ister inanmayın, ameliyatın kendisi sadece 1-2 saat sürüyor ve hepsi bu kadar değil. Ameliyat sonrasında iyileşmek de oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. İlk birkaç günün ardından günlük yaşama geri dönmek son derece kolaydır. Ancak tam iyileşme 12 ayda tamamlanmaktadır.