Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Erkekler İçin Burun Estetiği Farklı Mı?

burun-estetigi

Rinoplasti gibi estetik işlemler hala kadınlar arasında daha popüler olmakla birlikte, erkekler de bu işlemlerden yararlanabilir. Rinoplasti hem erkek hem de kadın hastalar için en çok tercih edilen estetik operasyonlardan biridir ve gün geçtikçe erkek rinoplasti hastalarının sayısı artmaktadır. Rinoplasti hastaları, cinsiyete bakılmaksızın yüzdeki simetri, profil dengesi ve yüz özellikleri arasında uyum yakalamak için bu ameliyata karar vermektedir. Erkek hastalar da burun estetiği ameliyatı sonrasında kadınlarla aynı faydaları görüyor, ancak ameliyatları aynı şekilde mi gerçekleşiyor?

Burun Estetiği olmak İsteyenler

Burun estetiği ameliyatı olmak isteyen hastalar için cerrahi işlemin başlangıcı aynı olacaktır. Öncelikle genel bir soru sorma aşaması olacak, ardından sağlık durumuna dair değerlendirmeler yapılacak, isteklerle alakalı bilgi alınacaktır. Rinoplasti ameliyatı için kişinin psikolojik sağlığının yerinde olması, ameliyat öncesinde belirli süre sigara kullanmaması ve genel sağlığının ameliyata engel olmayacak düzeyde olması gerekmektedir. Bu şartlar tüm cinsiyetteki hastalar için geçerlidir. Rinoplasti genç yaşlarda da uygulanabilen bir estetik tedavi yöntemidir. Burnun gelişiminin tamamlandığı 15-17 yaşlarında burun estetiği yapılması uygundur.

Erkek Burnu Farklı Mıdır?

Her şeyden önce her burun farklıdır. Bu nedenle her rinoplasti işlemi hastaya ve arzulanan sonuçlarına özel olarak özelleştirilmelidir. Bununla birlikte, belirli ırklar ve hatta cinsiyetler arasında daha yaygın olabilen bazı yüz ve burun özellikleri vardır. Erkek burnu genellikle daha geniş açı ve daha geniş orana sahip olma eğilimindedir. Aynı zamanda burun dibi ve üst dudak arasında genellikle daha geniş bir boşluk bulunur. Tipik olarak, erkekler aşırı kanamayı ve sıvı tutma özelliğini daha da yoğunlaştıracak daha kalın ve deriye sahiptir. Erkek ve kadın hastalar arasındaki fiziksel farklılıklar az olmakla birlikte, psikolojik değerlendirmeler erkekler için daha büyük bir faktör olabilir. Kadınlar rahatlıkla burun estetiği yaptırabilirken, erkekler toplumun kendilerini damgalamasından korkarak bu gibi durumları saklamayı tercih edebilmektedir.