Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Burun Estetiği Ameliyatına Dair 4 Soru

burun-estetigi

Rinoplasti (burun estetiği), tüm kozmetik cerrahi uygulamalar arasında en popüler yöntemlerinden biridir. Burun estetiği ameliyatı oldukça zor bir cerrahi operasyondur.  Ancak başka herhangi bir ameliyat gibi rinoplastinin neyle alakalı olduğunu anlamak en iyisidir. İşlemi anlamak, cerrahi komplikasyonlar ve ameliyattan pişman olma riskini de en aza indirgeyecektir.

Rinoplasti Nedir?

Burun estetiği olarak da bilinen rinoplasti burun düzeltilmesi ve yeniden yapılandırılması için gerçekleştirilen cerrahi bir yöntemdir. Bu işlem sayesinde, burun büyüklüğü, burun açısı veya burundaki herhangi bir darbe ya da kusur değiştirebilir. Kozmetik amaçların yanı sıra rinoplasti, burunda tıbbi problemlere neden olan doğumsal veya travma kaynaklı kusurları da düzeltebilir.

Ne Beklemelisiniz?

Diğer cerrahi işlemler gibi rinoplasti de asla mükemmel değildir. Üstelik mükemmellik öznel niteliktedir. Mükemmel bir burun elde etmeyi bekliyorsanız, ameliyattan önce iki kez düşünmek zorunda kalabilirsiniz. Burun estetiğinin amacı, diğer yüz özelliklerine bağlı olarak burnu olabildiğince doğal hale getirmektir. Rinoplasti, en zor kozmetik cerrahi yöntemlerden biri olarak kabul edildiğinden, revizyon oranları %20 kadar yüksek olabilir.

Güvenli mi?

Ameliyatlar doğru yapıldığında aslında güvenli bir işlemdir. Ancak bazen, işler ters gidebilir ve komplikasyonlara neden olabilir. Enfeksiyon ve kanama, yaygın görülen komplikasyonlardan bazılarıdır. Ameliyat sonrası yara iyileşmesinde zayıflık ve iz oluşabilir.  Kötü genler, zayıf iyileşme tepkileri, zayıf kıkırdaklar ve zayıf cilt ameliyatı mahvedebilir. Genel sağlık, ameliyatın sonucunu da etkileyebilir.

Nasıl yapılır?

Rinoplasti, önce hastaya anestezi uygulanarak yapılır. Siz sakinleşip uyuyacağınız için süreç acısız olacaktır. İşlem iki ile altı saat arasında sürebilir. Açık rinoplastide burun bir kesiyle açılarak işlem yapılırken, kapalı rinoplastide herhangi bir kesi yapılmadan burun deliklerinin içine girerek ameliyat gerçekleştirilir.