Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Revizyon Rinoplasti Ameliyatının Arkasındaki Nedenler

burun-estetigi

Bir rinoplasti veya burun estetiği, kişinin yüzünü önemli ölçüde değiştirebilen popüler bir cerrahi işlemdir. Kişi ilk kez bir rinoplasti ameliyatı olmaya karar verdiğinde, bu durum birincil rinoplasti olarak adlandırılmaktadır. Bununla birlikte, birincil rinoplastinin sonuçları her zaman planlandığı gibi gitmeyebilir veya hastanın beklentilerini karşılamayabilir. Bu genellikle revizyon rinoplastisi olarak bilinen hastanın burnunu düzeltmek için başka cerrahi işleme yönlendirilmesine neden olur.

Cerrah Seçimi

İlk kez bir rinoplasti ameliyatı olmayı düşünürken doğru bir cerrah seçmek çok önemlidir. Başarılı bir rinoplasti ameliyatını yapabilecek olan cerrah sizin sorunlarınızı anlayacak ve ona göre hareket edecektir. Ancak cerrah seçimini doğru yapmayan hastaların revizyon  rinoplastiye ihtiyaç duymaları mümkündür.

Solunum Problemleri

Bazıları fonksiyonel burun sorunlarını çözmek için rinoplasti ameliyatı olmak isterken diğerleri tamamen estetik nedenlerden dolayı işlemle ilgilenir. Eğer rinoplasti ameliyatı bazı nedenlerden dolayı istendiği gibi gitmezse ameliyatın ardından hastanın solunum problemleri yaşaması kaçınılmazdır. Burun tıkanıklığına neden olan en yaygın alanlar: septum, konka ve burun kapaklarıdır. Bu tür tıkanıklığı gidermek ve solunumu geliştirmek için revizyon rinoplasti ameliyatı yapılır.

Bununla birlikte, bazı durumlarda solunum sorunları geçici ve iyileşme sürecinin bir parçası olabilir. Burun tamamen düzeldiğinde ve şişme azaldığında, çoğu kez bu tıkanıklık kendiliğinden çözülür. Ancak solunum zorlukları devam ederse, bir revizyon rinoplastisi, birincil işlemi tanımlamak ve düzeltmek için bir çözüm olabilir.

Kozmetik Sorunlar

Rinoplasti ameliyatının estetik nedenlerle yapılması durumu son derece yaygındır.  Bununla birlikte, ilk işlemden sonra hasta sonuçtan tamamen memnun olmayabilir. Bu, hastanın gerçekçi olmayan beklentileri, cerrah ile hasta arasındaki iletişimin yanlış olması veya ameliyat sonrası iyileşme sürecinde beklenmeyen sonuçların  ortaya çıkması nedeniyle olabilir. Revizyon rinoplastisi isteyen hastalardan en sık görülen şikayetlerin burnun görünümüyle alakalı olduğu tespit edilmiştir.