Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Burun Estetiği Ameliyatına Hazırlık İpuçları

burun-estetigi

Her türde ameliyat süreci streslidir. Rinoplasti ameliyatına dikkatli bir şekilde hazırlanmak kendiniz için güven zemini oluşturacak ve iyileşme sürecinizde mümkün olan en iyi sonucu almanızı sağlayacaktır.

Öncelikle rinoplasti ameliyatı için kendinizi rahat hissetmenizi sağlayan ve tecrübeli bir cerrah seçtiğinize emin olmalısınız. İşte rinoplasti ameliyatı önce düşünülmesi gereken birkaç ipucu;

Rinoplasti Hazırlığı

Rinoplasti ameliyatınızı planlamadan önce yapmanız gereken en önemli şey cerrahınızla görüşmenizdir. Kişisel bir görüşme, rinoplastinin sizin için işe yarayıp yaramayacağını öğrenmenizi sağlar.

Randevunuz sırasında tıbbi geçmişinizi tartışmanız, fizik muayeneye girmeniz ve rinoplasti için hedefleriniz ve beklentileriniz hakkında konuşmanız beklenir.

İşleminizin yapıldığı gün ne olacağını öğrenmeyi unutmayın. Hangi çalışanlarla etkileşime geçeceksiniz? Hangi ilaçları alacaksınız ve hangi yan etkileri yaşayabilirsiniz?

İlaçlar

İşleminizden iki hafta önce ve sonra, aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlardan ve alkolden kaçınmalısınız.

Sadece cerrahınız tarafından onaylanmış veya reçete edilen ilaçları kullanın. Bu süre zarfında sigarayı bırakmalısınız. Sigara enfeksiyon olasılığını arttırdığı gibi iyileşme sürenizi de uzatacaktır. İyileşmenize yardım edecek demir, C ve E vitaminleri içeren takviye ilaçlar almayı düşünebilirsiniz.

İyileşme Süresi

İyileşme için yaklaşık iki hafta işe veya okula gitmemeyi planlamalısınız.  Anestezi genellikle yargısız karar verme, hafıza kaybı ve birçok yan etkiye neden olduğundan rinoplasti sonrasında bir veya iki gün sizinle birlikte kalacak birini ayarlamak isteyebilirsiniz.

Daha rahat yemek için yumuşak yiyecekleri tüketin, soğuk kompresler için gerekli malzemeleri toplayın ve önemli işlerin önceden tamamlandığından emin olun.