Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Burun Estetiği Ameliyatı Ne Zaman Düşünülmeli?

burun-estetigi

Rinoplasti, aynı zamanda burun estetiği olarak da bilinir ve mevcut en sık uygulanan cerrahi estetik işlemlerden biridir. Genellikle burnunun boyutundan veya şeklinden memnun olmayan kişiler için kozmetik rinoplasti gerçekleştirilmektedir. Burun estetiği ameliyatı olmak isteyen kişiler görünümlerini iyileştirmek ve özgüvenini artırmak için bu işlemi tercih ediyorlar. Bununla birlikte, bu yararlı işlemi yaptırmanın birçok nedeni vardır.

Fonksiyonel Sorunların Çözümü İçin Rinoplasti

Rinoplasti sadece kozmetik bir işlem değildir. Rinoplasti o kadar geliştirildi ki artık birçok sorunun tedavisinde de tercih edilmektedir. Bir travmanın sonucu olarak hasar görmüş burunların onarılmasına yardımcı olabilir. Bu durumda hastalar, burun estetiğini kendileri gibi görünmek için seçebilirler. Ayrıca nazal deformiteleri ve septum deviasyonu sorunlarını da tedavi edebilir. Yaşam kalitenizi etkileyen bir burun rahatsızlığınız varsa, bu işlemden yararlanabilirsiniz.

Kozmetik Endişeler İçin Rinoplasti

Kozmetik bir işlem olarak rinoplasti, estetik açıdan daha hoş bir burnunuzun olmasını sağlayarak yüzünüzü tamamen değiştirebilir. Burun estetiği sıklıkla eğri burunları düzeltmek için yapılır. Aynı zamanda çok uzun, çok büyük veya çok küçük burunlar için de uygulanmaktadır.

Burun yüzün belirgin bir kısmı olduğu için yapılan küçük bir değişiklik bile kişinin görünümünü etkilemektedir. Burun çok büyük veya kusurlu olduğunda, kişinin kendine olan güveni daha az olabilmektedir. Vücudunun geri kalanından mutlu olanlar bile, bu nedenle sahip olmaları gereken güvenden yoksun olabilir, çünkü burunlarının görünümünden rahatsızlık duyarlar. Bu nedenle, birçok insan endişelerini gidermek için bu ameliyatı seçer.

Rinoplasti Benim İçin Uygun Mu?

Birçok kişi rinoplasti için iyi bir adaydır. Burnunuzun boyutundan veya şeklinden memnun değilseniz, bir travmanın sonuçlarını onarmak istiyorsanız veya sağlığınızı etkileyen deformiteyi düzeltmek istiyorsanız, bu ameliyat muhtemelen size yardımcı olabilir.